Greetje Dekker

Greetje Dekker

Leven toevoegen aan de dagen waaraan geen leven meer toegevoegd kan worden… Dat is het motto van de Roparun, hiervoor zetten wij ons als team in. Wie had kunnen bedenken dat dit ineens op Greetje betrekking zou hebben.

Greetje was een echt mensen mens en wilde er alles aan doen haar medemens te helpen. Hieruit ontstond in 2010 dan ook het idee om Roparunteam De Kippenrenners op te richten.

Vanaf dat allereerste moment is Greetje de drijvende en stuwende kracht van ons team. In dat eerste jaar was er voor ons team helaas nog geen plaats en moesten we genoegen nemen met een plekje op de reservelijst. Dat deed echter niets af aan het enthousiasme en de inzet van Greetje.

In 2011 was het zover, wij mochten voor de eerste keer meedoen aan de Roparun met team nummer 91. Het enthousiasme van Greetje was al groot maar werd zo mogelijk nog groter. Acties werden op touw gezet, jaarmarkten werden afgestruind en er werd regelmatig van alles geknutseld in huize Dekker om te verkopen voor het goede doel. Onze eerste Roparun was een succes, de finish werd gehaald en we brachten ruim 16000 euro bij elkaar voor het goede doel. Greetje was apetrots!

Na dat eerste jaar werden ook de edities van 2012 en 2013 een groot succes. De acties werden uitgebreid en het team raakte steeds verder op elkaar ingespeeld, met Greetje als de drijvende kracht achter het team. Met haar humor, enthousiasme en ongeëvenaarde energie is zij altijd een bron van inspiratie geweest voor het hele team.

Zelfs toen bleek dat Greetje ernstig ziek was, bleef zij zich met volle overgave inzetten voor De Kippenrenners. Zij heeft haar vreselijke ziekte op een indrukwekkende wijze gedragen. Zo zei ze regelmatig dat deze ziekte eigenlijk helemaal niet bij haar paste, ik ben gewoon Greetje Dekker zei ze dan.

Tot het laatste moment bleef Greetje betrokken bij het team. Zij benadrukte regelmatig dat wij vooral moesten doorgaan met de Roparun, want het is zo’n ontzettende rotziekte.

Het verlies van Greetje heeft onze motivatie, om ons in te zetten voor het doel van de Roparun alleen nog maar groter gemaakt.

Lieve Greetje, Roparunteam de Kippenrenners zal voor altijd met jou verbonden zijn, je zit bij ons allen heel diep in ons hart. Iedere meter vanaf Parijs loop je met ons mee.

We houden van je, voor altijd.